У чому особливості сну на підлозі і чому варто звернути увагу на матрац замість ліжка

Зміст статті:

У чому особливості сну на підлозі і чому варто звернути увагу на матрац замість ліжка

Матрас на підлозі для нас є своєрідною екзотикою, але водночас приваблює і вважається цікавим дизайнерським рішенням. Ми звикли спати на диванах, двоярусних або високих двоспальних ліжках, тому може здатися, що сон на одному матраці може закінчитися застудою, перемерзанням та дискомфортними відчуттями.

В азіатських країнах матрац для сну на підлозі - традиційний вид відпочинку і вважається найправильнішим та кориснішим для хребта. Згідно зі статистикою, японці та корейці справді набагато менше звертаються до фахівця зі скаргами на біль у м'язах, суглобах та шиї. Чи справді спати на підлозі - це хороший спосіб подбати про здоров'я спини і своє добре самопочуття?

Матрас на підлогу: переваги використання

Серед переваг сучасних ортопедичних виробів для сну варто відзначити:

  • Ергономічність;
  • Практичність;
  • Надійність;
  • Використання якісних матеріалів у процесі виробництва;
  • Оригінальність, естетичність;
  • Мобільність та компактність;
  • Рівна спальна поверхня, без нерівностей, вад, що позитивно позначиться на якості сну;
  • Тверда основа, завдяки якій хребет приймає правильне положення, спина та м'язи розслабляються.

Спати на підлозі не рекомендується людям із надмірною вагою, тим, хто має проблеми з кровопостачанням чи опорно-руховим апаратом. У такому випадку під час підіймання з підлоги буде надмірне навантаження на суглоби, що може призвести до неприємних наслідків для здоров'я.

Матрас без ліжка в інтер'єрі: чи варто пробувати і кому підійде?

Матрас без ліжка в інтер'єрі: чи варто пробувати і кому підійде?

Перш ніж купувати виріб, потрібно продумати загальний дизайн кімнати відпочинку, врахувати її розміри, визначитися зі стилем та особливостями інтер'єру. Якщо підлоговий матрац доповнить загальну картину - можна розглядати особливості його вибору та замислюватися про покупку.

Перш за все, потрібно звернути увагу на відмінності ліжка та матраца для підлоги. Якщо у вас є проблеми зі сном, ви часто повертаєтесь і, як наслідок, падаєте з ліжка - складний матрац для сну на підлозі вирішить цю проблему.

Друге, на що варто звернути увагу – це практичність. Матрац без ліжка займає значно менше місця. Залежно від моделі вироби можуть бути високими або низькими. Високий матрац замість ліжка більш практичний, ніж звичайне ліжко: дерев'яний каркас може зламатися, деформуватися, погнутися, а матрац тримає форму, довговічний та зручний у використанні.

Третя причина задуматися про придбання ліжка-матрацу на підлозі – оригінальність. Погодьтеся, сьогодні мало, хто готовий зважитися на подібний експеримент, оскільки звичка спати на ліжку прищеплюється з дитинства. Матрац на підлогу замість ліжка варто спробувати всім, а особливо тим, хто віддає перевагу мінімалізму в оформленні простору. Ваша спальня виглядатиме акуратно, свіжо, практично, а прибирання не займатиме багато часу.

Де можна купити ортопедичний матрац за доступною ціною?

Де можна купити ортопедичний матрац за доступною ціною?

Матраци ЕММ - це недорогі ортопедичні матраци, які подарують вам міцний, здоровий та повноцінний сон. У процесі виробництва компанія залучає лише екологічно чисті та гіпоалергенні матеріали високої якості. Завдяки унікальним технологіям створення та відмінним ортопедичним характеристикам, матраци бренду здатні значно покращити стан хребта, м'язів, судин та суглобів, сприяючи бадьорості та доброму самопочуттю. Вибрати та купити матраци ЕММ можна на сайті Sleep&Fly з доставкою в будь-який регіон України.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: