У чому різниця між анатомічним та ортопедичним ефектом

Зміст статті:

Якість сну багато в чому визначає самопочуття та настрій вдень - повноцінний відпочинок уночі гарантує енергійність та свіжість протягом усього періоду неспання. Своєчасно лягати спати і засинати дійсно важливо, проте не менше значення мають спальні приналежності, на яких ви спите. Ортопедичні або анатомічні матраци - ідеальні вироби для комфортного та здорового сну.

Чим відрізняється анатомічний матрац від ортопедичного

У чому різниця між анатомічним та ортопедичним ефектом

У розумінні ортопедії між ортопедичним та анатомічним матрацами різниця ледь помітна. Спочатку необхідно розібратися в типах жорсткості постільних елементів, щоб визначити основні відмінності між виробами. Залежно від цього критерію виділяють такі варіанти матраців:

  1. М'які. Цей варіант вважається найбільш підходящим для людей похилого віку або пацієнтів з ожирінням.
  2. Напівжорсткі. Ці вироби універсальні і призначені для тих, хто не має серйозних проблем і патологій хребта.
  3. Жорсткі. Такі матраци незамінні для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату: остеохондрозом, грижею міжхребцевого диска, патологіями суглобів тощо. Також жорсткі вироби виконують профілактичну роль, запобігаючи появі та прогресуванню цих хвороб.

Матраци можуть адаптуватися під організм людини під час нічного відпочинку навіть за різних типів жорсткості - це ортопедичний ефект матраца. У деяких ортопедичних матрацах передбачена система незалежних пружин, яка забезпечує аналогічний ефект, тому подібні моделі також можна назвати анатомічними. Купити ортопедичний матрац від виробника ви можете в інтернет-магазині Sleep&Fly: компанія гарантує високу якість продукції та великий вибір моделей.

Анатомічні вироби повністю повторюють контури тіла та забезпечують оптимальний розподіл навантаження по всій площі конструкції.

Анатомічний матрац: плюси та мінуси

Анатомічний матрац: плюси та мінуси

У виробах можуть бути різні наповнювачі, проте незалежно від цього фактора виділяють такі переваги анатомічних матраців:

  • Адаптація під тіло. При цьому конструкція не прогинається надто сильно;
  • Оптимальна підтримка кожної частини тіла;
  • Максимальна релаксація м'язового каркасу та зменшення напруги в суглобовому апараті;
  • Можливість використання людьми різного віку та вагових категорій. Ви навіть можете вибрати анатомічний матрац для новонародженого;
  • Нормалізація кровопостачання та терморегуляції;
  • Тривалий термін використання.

Також анатомічні матраци обробляють засобами, що протидіють появі та розмноженню пилового кліща, бактерій, грибків та накопиченню пилу.

Як вибрати анатомічний матрац

Як вибрати анатомічний матрац

Перед тим як купити анатомічний матрац, варто звернути увагу на такі параметри:

  1. Жорсткість виробу. Матрац потрібно вибирати відповідно до своїх потреб.
  2. Вага користувача. Цей фактор безпосередньо впливає на вибір висоти матраца: худій людині буде некомфортно на надто високому виробі, а для людей із зайвою вагою воно оптимальне.
  3. Ширина виробу. Слід вибирати ортопедичний анатомічний матрац, який підходить до ширини ліжка: занадто великий виріб звисатиме з країв, а за недостатньої ширини виникатиме відчуття провалу. Крім неестетичного зовнішнього вигляду такі невідповідні габарити викликають дискомфорт під час нічного відпочинку.
  4. Тип виробу: пружинне або безпружинне. Серед пружинних блоків також є вибір - система незалежних пружин або матрац типу Боннель.
  5. Вибір наповнювача.

Таким чином, вибирати між ортопедичною та анатомічною моделлю матраца потрібно з урахуванням своїх фізичних особливостей та особистих уподобань. Тільки тоді ваш сон буде спокійним та комфортним.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: