Переваги безпружинних матраців перед виробами на пружинному блоці

Зміст статті:

Переваги безпружинних матраців перед виробами на пружинному блоці

Ортопедичні вироби для сну в залежності від конструкції поділяються на пружинні та безпружинні вироби. Кожен вид має свої переваги та відрізняється експлуатаційними характеристиками. Матраци на пружинах складаються з блоків залежних або незалежних пружин, які надають виробу пружності, надійності, довговічності. Безпружинні матраци, як випливає з назви, не містять усередині пружинних блоків, які зазвичай використовуються в традиційних пружинних виробах як основа конструкції. Натомість, безпружинні моделі створюють комфорт та підтримку за допомогою інших матеріалів, таких як піна, латекс, кокосова койра. Але чи може безпружинний матрац стати повноцінним спальним місцем та забезпечити якісний та комфортний сон, ми розглянемо нижче.

Види матраців без пружин

Комфорт безпружинних матраців обумовлений наявністю якісних наповнювачів, які за своїми властивостями можуть стати повноцінною заміною пружинним виробам. За складом та конструктивним рішенням такі моделі можна поділяти на:

  • Безпружинні матраци. Це повноцінні спальні місця, в основі яких є якісний ортопедичний наповнювач, а також допоміжні матеріали, наявність яких забезпечує додаткову жорсткість та пружність виробу.
  • Тонкі матраци на диван або топпери. Це невеликі вироби, які допомагають вирівняти поверхню дивана або приховати деформації старого матраца, забезпечуючи комфорт під час сну. Такі матраци відрізняються компактністю, мобільністю та легкістю.
  • Латексні матраци. Як наповнювач використовується дорогий матеріал - натуральний латекс (спінений каучук). Завдяки цьому вироби відрізняються пружністю та еластичністю.

Переваги безпружинних матраців

Серед переваг матраців без пружинного блоку варто відзначити:

  1. Рівномірну підтримку тіла, здатність адаптуватися до контурів та форм сплячої людини. Вони пом'якшують тиск на точки контакту - плечі, стегна та голову, що сприяє більш комфортному та безболісному сну.
  2. Здатність знижувати передачу руху. Це особливо корисно для пар, коли один партнер часто змінює становище під час нічного відпочинку. Безпружинні матраци дозволяють кожному партнеру спати незалежно від інших рухів, мінімізуючи можливість розбудити один одного.
  3. Зносостійкість матраців без пружин, довговічність та відсутність скрипу. Вони можуть прослужити тривалий час без необхідності заміни. Крім того, вони не скриплять, тому що всередині них немає пружин, які можуть видавати неприємні звуки під час переміщення.
  4. Гіпоалергенність. Матраци без пружин можуть бути добрим вибором для тих, хто страждає від алергій або астми. У виробах відсутні поглиблення та порожнечі, де може накопичуватися пил, пилові кліщі та інші алергени.
  5. Ортопедичний ефект. Підтримка спини без пружин забезпечується за рахунок спеціального наповнювача, який має здатність підтримувати тіло у правильному положенні всю ніч.

Має безпружинний матрац плюси та мінуси. Якщо говорити про недоліки, то варто згадати про можливу зміну форми виробу з часом, особливо якщо воно виготовлене з м'якої піни. Також деяким людям просто не подобається відчуття безпружинного матраца, оскільки вони звикли до пружинних моделей.

Як вибрати матрац без пружин

Як вибрати матрац без пружин

Щоб вибрати матрац, який підійде під ваші уподобання, потрібно звертати увагу на тип наповнювача та його функцію, розмір виробу, на його рівень жорсткості. Щоб вибрати матрац самостійно, вивчіть характеристики виробу на сайті виробника та ознайомтеся з відгуками.

Якщо ви вирішили придбати безпружинний матрац, радимо придивитися до таких популярних колекцій:

Якісні, надійні, довговічні матраци за доступними цінами ви знайдете на сайті компанії ЕММ. У каталозі компанії представлений широкий асортимент ортопедичних моделей для сну з різними параметрами та характеристиками. Підібрати виріб можна самостійно або скористатися консультацією продавця.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: