Користь та особливості безпружинних матраців: особливості та нюанси вибору

Зміст статті:

Корисність та особливості безпружинних матраців

Сьогодні безпружинні матраци є досить популярним типом продукції даної категорії завдяки високому рівню ергономічності, комфорту та можливості підтримувати тіло у фізіологічному положенні під час відпочинку. Крім того, що вироби даного типу характеризуються відсутністю пружин у своїй структурі, вони виготовляються з безпечних та гіпоалергенних матеріалів, що дозволяє не побоюватися розвитку алергічної реакції.

Фахівці радять обирати безпружинні пінні матраци для профілактики патологій хребетного стовпа, а також для оптимального відновлення у реабілітаційний період після оперативних втручань. Також вироби рекомендується вибирати тим, хто проводить значну кількість часу в ліжку через різноманітні хронічні захворювання.

Плюси та мінуси безпружинних матраців

Плюси та мінуси безпружинних матраців

До основних переваг безпружинних матраців необхідно віднести:

  1. Ефективна підтримка хребта під час сну. Сучасні безпружинні матраци характеризуються м'якістю, тому ідеально підійдуть навіть людям, які страждають від хронічного болю в спині.
  2. Одним з основних плюсів безпружинних матраців є їхня екологічність та безпека. Якими б бездоганними не були характеристики пружинної продукції, рано чи пізно в проміжках між пружинами почне накопичуватися пил, і "поселяться" кліщі.
  3. Відсутність сторонніх шумів у порівнянні з пружинними матрацами. Пружини виготовляються з металу, який під впливом вологи та інших несприятливих факторів навколишнього середовища зазнає корозії. При кожному русі пошкоджені деталі починають неприємно рипіти, що не дозволяє повноцінно відпочити.
  4. Максимальний комфорт. Безпружинні матраци не накопичують статичну електрику завдяки відсутності металевих елементів у конструкції. Тому вироби не "б'ються" струмом.
  5. Довговічність. Статистика показує, що двоспальний безпружинний матрац служить у 1,5 рази довше, ніж аналогічний пружинний виріб.

Серед недоліків безпружинних конструкцій необхідно виділити високу вартість та незвичні відчуття, оскільки пружинні моделі відрізняються більшою м'якістю.

Як вибрати безпружинний матрац?

Як вибрати безпружинний матрац

Основним фактором, що визначає вибір виробу, є наповнювач. Матеріал може бути натуральним або синтетичним: саме він обумовлює такі характеристики, як жорсткість, тривалість експлуатації та ефективність вентиляції.

Одним із найбільш популярних варіантів безпружинних матраців є виготовлений із пінополіуретану. До переваг продукції даного типу належать:

  • дрібні структури;
  • еластичність;
  • м'якість;
  • еластичність;
  • довговічність.

Серед інших наповнювачів варто виділити струттофайбер та волокна кокосу. Особливістю першого матеріалу є вертикальна спрямованість елементів, що забезпечує покращені ортопедичні характеристики. Кокосові волокна радують користувачів своєю м'якістю, а також відрізняються антибактеріальними властивостями.

При виборі безпружинного матраца на ламелі варто також звертати увагу на такі параметри:

  • Розмір. В ідеалі матрац повинен бути на 20 см більше зростання користувача;
  • Виробник. Перед покупкою рекомендується ознайомитись з відгуками покупців.

Також важливе значення має показник жорсткості: жорсткі вироби варто обирати людям із високим ІМТ та дітям для формування правильної постави.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: