Основні причини, через які потрібно міняти матрац

Зміст статті:

Основні причини, через які потрібно міняти матрац

Людський організм дуже чутливий до дії на нього факторів довкілля. Чи помічали ви, що самопочуття значно погіршується, а працездатність суттєво знижується через неякісний нічний відпочинок? Сон дуже впливає на здоров'я людини та її психоемоційний стан: пригніченість і втома протягом усього дня - навряд чи те, що очікується після сну. Якість нічного відпочинку багато в чому визначається спальним приладдям, у тому числі і матрацом. Як зрозуміти, що настав час міняти матрац, ми докладно розглянемо в даній публікації.

Чим небезпечний старий матрац?

Як і будь-який інший предмет, матраци мають свій термін експлуатації. Зазвичай, він становить від 7 до 10 років. Термін придатності деяких моделей – 15-20 років, проте їхня вартість досить висока. Тривалість експлуатації матраца багато в чому визначається умовами та інтенсивністю використання. Згадайте, як давно ви купували матрац? Якщо ви не можете відповісти на це питання навіть приблизно, тоді подумайте про придбання нового виробу. Серед інших ознак:

  1. Поява болю та дискомфорту в спині. Звичайно, ці симптоми можуть бути пов'язані з сидячою роботою, малорухомим способом життя, віком та патологіями опорно-рухового апарату, проте низькоякісний та старий матрац також може стати причиною появи хворобливих відчуттів.
  2. Алергічні реакції. Незалежно від того, які матеріали використовуються для виготовлення ортопедичного матраца (натуральні або штучні), предмет підлягає протиалергічній обробці. Рано чи пізно в матраці можуть завестися кліщі, які часто викликають алергію. У такому разі його потрібно або здавати в хімчистку, або замислитися над покупкою нового матраца.
  3. Схуднення або набір ваги. Якщо ви скинули кілька кілограмів, а матрац уже прогнувся посередині, слід вибирати нову спальну приналежність, тому що на старому ви вже не зможете добре відпочити вночі.

Основні ознаки зносу матраца

Основні ознаки зносу матраца

До основних ознак того, що матрац зламався, належать:

  1. Наявність потертостей та вм'ятин, які помітні неозброєним поглядом.
  2. Неприємний запах. Він може з'явитися через те, що матрац знаходиться в приміщенні з високим рівнем вологості.
  3. Скрип при рухах. Скрипучі звуки з'являються через знос пружинної системи.
  4. Порушення цілісності наповнювача. Структура деяких моделей дає можливість заглянути під наматрацник: якщо виявляється наповнювач, що кришиться, матрац точно потрібно міняти.

Також потрібно бути акуратним, приймаючи спальне місце «у спадок», тому що в будь-якому випадку залишаються вм'ятини на ортопедичному матраці від попереднього користувача, і сон може бути дискомфортним.

Продавився матрац: що робити?

Вм'ятини на матраці можуть з'явитися з кількох причин:

  1. Тривала експлуатація. Термін служби матраца в середньому – 7-10 років. Якщо матрацу вже 15 років, ви точно знайдете вм'ятини.
  2. Невідповідне використання (занадто високі навантаження, висока вологість у приміщенні, різкі перепади температур тощо).
  3. Покупка бракованого виробу.

Відчутні нерівності можна усунути самостійно, звернутися до майстра або зовсім поміняти виріб на новий.

Чому не можна відразу спати на матраці після покупки?

Компанії, що займаються виробництвом ортопедичної продукції, рекомендують не поспішати з експлуатацією матраца після придбання. Виріб слід покласти на рівну підлогу в кімнаті, що добре провітрюється, і залишити хоча б на 2-3 дні. Дотримання таких заходів необхідне для усунення неприємного запаху та вирівнювання матраца.

Як часто міняти наматрацник?

Наматрацники не вимагають такого ж частого догляду, як постільна білизна. Рекомендується раз на два тижні пилососити виріб, а раз на місяць – провітрювати. Прати наматрацник потрібно не рідше, ніж раз на півроку. Купити новий виріб варто, якщо його цілісність порушена, або ж на ньому з'явилися стійкі забруднення.

Який матрац вибрати?

Який матрац вибрати?

Сьогодні виробники пропонують широкий асортимент продукції для сну, у тому числі вироби з :

  1. Залежними пружинами
  2. Незалежними пружинами
  3. Многозонні пружини
  4. Безпружинні матраци
  5. Тонкі матраци на диван
  6. Дитячі матраци
  7. На подвійному пружинному блоці
  8. Матраци економ класу
  9. Матраци для медзакладів
  10. Латексні матраци

Докладніше дізнатися про переваги кожного типу ортопедичних матраців та підібрати нову, якісну модель ви можете за допомогою консультанта інтернет-магазину Sleep&Fly.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: