Чи можна і як прати ортопедичні матраци

Зміст статті:

Чи можна і як прати ортопедичні матраци

При покупці матраца, багато хто задається питанням, як позбутися плям і бруду, які можуть з'явитися на виробі в процесі використання. У кожного матраца є своя інструкція з очищення та перелік правил догляду. Нижче ми розглянемо, як не зіпсувати спальну поверхню миючими засобами, як випрати матрац, як делікатно усунути забруднення і як почистити матрац від різних видів плям.

Як прати матрац

Прання матраца будинку в пральній машині категорично заборонено. По-перше, пружинний матрац неможливо помістити в барабан стандартних розмірів. По-друге, якщо ми говоримо про безпружинні вироби і невеликі топери - піддаючи їх такому сильному механічному впливу можна просто деформувати наповнення матраца, і він втратить всі свої ортопедичні характеристики.

Чи можна прати дитячий матрац

Конструкція дитячого матраца практично нічим не відрізняється від дорослих моделей. Головна різниця виробів полягає у розмірах спальної поверхні. Матраци для малюків призначені для формування правильної постави дитини, тому будь-яка деформація спального місця може призвести до дискомфорту, безсоння та болю в області спини у дитини. Як і дорослий, так і дитячий матрац не можна прати у пральній машинці.

Як почистити ортопедичний матрац

Як почистити ортопедичний матрац

При покупці виробу зверніть увагу на наявність чохла, що знімається. Тільки в тому випадку, якщо чохол можна від'єднати від основи з наповнювачем, можна говорити про хімічні способи його очищення. Знімний чохол можна віддати до хімчистки, де професіонали за допомогою спеціального обладнання дбайливо очистять тканину від забруднень та продезінфікують її.

Якщо ж чохол не знімається, а плями вимагають термінового очищення, можна зробити це самостійно. Важливо дотримуватися правил, щоб не зіпсувати наповнення матраца і не деформувати його структуру:

  • Не можна лити на матрац воду. Це може призвести до утворення плісняви та грибка у внутрішніх шарах виробу;
  • Дотримуйтесь послідовності і потроху очищайте поверхню. Не варто одночасно приступати до чищення всіх плям;
  • Використовуйте дбайливий миючий засіб з натуральним складом;
  • Не починайте очищення з середини матраца: плавно пересувайтеся від краю виробу до центру, щоб не допустити розмиття плями по поверхні.

Як почистити матрац пароочисником

Як почистити матрац пароочисником

Пар чудово справляється з різними видами забруднень, ним можна очищати важкодоступні місця. Проводити очищення варто дуже швидко, оскільки поверхню виробу не можна перегрівати через особливості ортопедичного наповнювача. Не можна, щоб температура пари перевищувала 150 градусів. Найкраще використовувати для цієї мети спеціальну тканинну насадку.

Як почистити матрац від жовтих плям

Для очищення жовтих забруднень добре підійде нашатирний спирт. Чайну ложку засобу розводять у 0,5 л чистої води. Такий засіб ефективно очистить не лише жовті плями, а й сліди від кави та крові. Крім нашатирного засобу, можна використовувати універсальний засіб для м'яких меблів з екологічним складом. Як альтернативу можна взяти мильний розчин або рідкий порошок. Найкраще наносити на поверхню матраца тільки піну - вона делікатно очистити спальне місце.

Як почистити матрац у домашніх умовах

При очищенні поверхні ортопедичного матраца варто пам'ятати, що наповнення матраців не любить вологість. Чим менше води ви використовуєте – тим менше вологи потрапить у внутрішні шари матраца. Для очищення виробу краще використовувати склади з мінімальною кількістю агресивних компонентів, а після всіх етапів дати матрацу добре просохнути та провітритися. Наносити засоби краще губками, ватними дисками або мікрофіброю, щоб не зашкодити оббивці виробу.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: