Як вибрати ортопедичний матрац для дому

Зміст статті:

Як вибрати ортопедичний матрац для дому

Дискомфортні відчуття та біль у спині під час сну – дуже поширена проблема людей різного віку. Протягом дня наше тіло зазнає серйозних навантажень на хребет, починаючи від ходьби, сутулості та закінчуючи неправильним розподілом навантаження під час фізичної активності. Щоб вирішити цю проблему, фахівці розробили унікальні ортопедичні матраци для дому, які якісно підтримують ваш хребет в анатомічно-правильному положенні під час нічного відпочинку.

Яким має бути хороший ортопедичний матрац?

Якісна модель ортопедичного виробу має відповідати кільком критеріям:

  • Рівномірно розподіляти навантаження від ваги тіла людини та сприяти її максимальному розслабленню.
  • Забезпечувати рівну поверхню для сну, з відсутністю «горбів» та механічних деформацій основи виробу.
  • Бути функціональним та практичним. Деякі моделі матраців мають ефект зима-літо. Для холодної пори року підходить одна сторона, яка забезпечуватиме додатковий підігрів за рахунок наявності вовни у складі. Для теплої пори передбачена інша сторона, яка оснащена ефектом охолодження та сприятиме створенню оптимальної температури відповідно до погодних умов.
  • Мати спеціальне антибактеріальне покриття з водовідштовхуючим ефектом, яке якісно відводить вологу.
  • Матрас повинен забезпечувати надійну вентиляцію – це допоможе уникнути неприємного запаху і запобігатиме розвитку хвороботворних бактерій усередині виробу.

Який матрац вибрати - пружинний чи безпружинний?

Для індивідуального використання найкраще підійдуть ортопедичні матраци без пружин – вони надійні, ергономічні, також мають тривалий термін експлуатації. Якщо ви ставите питання, як вибрати матрац на двоспальне ліжко – пружинні моделі стануть для вас чудовим рішенням. Завдяки наявності спеціальних осередків, які запам'ятовують положення тіла та його вагу, парі буде комфортно та приємно засипати разом. Головна перевага якісних пружинних матраців на двох – завдяки особливому наповнювачу обидва лежатимуть рівно і не скочуватимуться один на одного під час сну.

Які матраци краще: м'які чи жорсткі?

Які матраци краще: м'які або жорсткі

Вибір моделі повністю залежить від ваших уподобань та фізіологічних особливостей вашого організму. Для людей, які мають проблеми з поставою, винятковим лідером будуть вироби, що мають жорсткий наповнювач, наприклад, кокосову койру. Вона натуральна, гіпоалергенна і допоможе прибрати дискомфорт у сфері хребта.

Якщо ви не знаєте, як вибрати матрас дитині – слід вивчити технічні характеристики кожної моделі. Для дітей найкраще підбирати моделі з гарною вентиляцією та функцією захисту від попадання вологи всередину виробу. Також слід звернути увагу на поверхню виробу – антибактеріальний ефект запобігатиме розвитку хвороботворних бактерій і не дозволить пиловим кліщам оселитися в основі матраца.

Як вибрати ортопедичний матрац на диван

Матрац на диван або топер – це універсальний виріб, який відрізняється своєю надійністю, довговічністю та ергономічністю. Його мобільність і компактність дозволяє в будь-який момент згорнути його та прибрати у будь-яке зручне місце. Такий ортопедичний матрац можна брати з собою в подорож і використовувати його як спальне місце – його універсальність у цьому плані не знає меж.

Інтернет-магазин ортопедичних матраців Sleep&Fly може запропонувати вам широкий асортимент продукції для сну за прийнятними цінами. Консультанти з радістю дадуть відповідь на всі ваші запитання та допоможуть зробити правильний вибір, враховуючи ваші індивідуальні параметри та потреби.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: