Як правильно зробити виміри ліжка та підібрати матрац за розміром?

Зміст статті:

Як правильно зробити виміри ліжка та підібрати матрац за розміром?

Від відповідності розмірів ліжка та матраца безпосередньо залежить ваша зручність, а також термін експлуатації виробу. Неправильно підібраний розмір може прискорити процес зношування спальної поверхні, деформувати його по периметру, що позначиться на його експлуатаційних характеристиках. Як правильно виміряти матрац по висоті? Про це та про багато інших нюансів ми поговоримо нижче.

Який матрац вважається ортопедичним?

Ортопедичний матрац - це виріб, який дозволяє підтримувати природну форму хребта, знімати навантаження з м'язів, суглобів та судин, забезпечуючи цим повноцінний , здоровий та якісний сон. Залежно від наповнювача, ортопедичні матраци можуть бути пружинними (в який присутній блок залежних або незалежних елементів) та безпружинними (в основі якого - піна з ортопедичними характеристиками).

Якщо брати за основу стандартну класифікацію розмірів, матраци можна розділити на:

  • Односпальні. Їхня ширина варіюється від вісімдесяти до дев'яноста сантиметрів.
  • Двоспальні шириною від ста сорока до ста вісімдесяти сантиметрів.
  • Полуторні, що мають ширину сто двадцять сантиметрів.

Якщо говорити про такий параметр, як довжина матраців, вона повинна змінюватись від 190 до 200 сантиметрів. У стандартних розмірах виробники випускають як пружинні моделі, так і вироби без пружин.

Якої висоти має бути ортопедичний матрац?

Для дорослої людини оптимальною є модель ортопедичного матраца, висота якого дорівнює від вісімнадцяти до двадцяти двох сантиметрів. Прийнято вважати, що чим вище спальна поверхня, ніж у неї краще ортопедичні та анатомічні характеристики. Це тим, що, чим вище матрац, то більше в нього шарів наповнювача і, краще, ортопедичний ефект. Оптимальна висота безпружинних матраців становить 23-34 сантиметри, а виробів, в основі яких пружинний блок - 23-54 сантиметри.

Чим виміряти матрац?

Чим виміряти матрац?

Вимірювати матрац необхідно лише на рівній поверхні, інакше показники будуть неточними. Як виміряти довжину матраца? Потрібно взяти вимірювальний інструмент. Їм може бути звичайна рулетка, яка використовується у будівництві, або будівельний рівень. Якщо меблі вже встановлені, то виміри потрібно проводити за внутрішнім периметром ліжка.

Як виміряти матрац для простирадла на резинці?

Щоб правильно визначити розмір простирадла на резинці, який точно підійде для ліжка та матраца, необхідно зробити таке: виміряти довжину та ширину спального місця, від куточка до куточка, а також його висоту. Розмір простирадла необхідно вибирати, порівнюючи отримані дані з параметрами виробу, вказаними на етикетці постільної білизни.

Підбираємо ідеальну довжину та ширину матраца для вас

Підбираємо ідеальну довжину та ширину матраца для вас

Розрахунок ідеального розміру матраца здійснюється за простою формулою - до вашого зростання потрібно додати двадцять сантиметрів, і ви отримаєте розмір відповідної спальної поверхні. Що стосується ширини – виміряйте ширину своїх плечей і подвайте отримане значення. Якщо ви любите спати, розкинувши руки - в ідеалі, виміряйте місце, що ви займаєте, виходячи з вашої постійної пози для сну. Так вам буде максимально комфортно і вистачатиме місця.

Як виміряти розмір ліжка

Як правильно виміряти ліжко для матраца? Для цього вам знадобиться дізнатися довжину і ширину спального місця, тобто виміряти відстань між узголів'ям і ногами, а також зробити виміри між двома бічними царгами (по внутрішній поверхні ліжка). Ці дані допоможуть підібрати ідеальний розмір матраца під ваше ліжко.

Немає різниці в тому, як виміряти розмір ліжка для матраца і як виміряти ліжко для постільної білизни. Знаючи виміри ліжка і, відповідно, знаючи її вигляд (односпальне, двоспальне, полуторне) ви зможете підібрати білизну, яка найкраще підійде на ваш матрац.

А що робити з нестандартними моделями?

А що робити з нестандартними моделями?

А як зробити у випадку, якщо у вас:

  • Дизайнерське ліжко, виконане на замовлення, з нестандартними габаритами та формами;
  • Ваше зростання більше двох метрів;
  • Ваша вага понад сто шістдесят кілограм і у вас укріплена спальна поверхня, а також є особливі вимоги щодо моделі матраца?

Вихід є, тому що багато виробників подбали про вирішення цієї проблеми і пропонують матраци не тільки стандартних розмірів, а й вироби, що будуть виготовлені за вашими індивідуальними мірками. Це дуже зручно і свідчить про турботу та хороше ставлення до клієнтів, які мають нестандартні потреби.

У такому разі матрац виробляється за спеціальним замовленням і, відповідно, коштуватиме дорожче, ніж стандартна модель. З плюсів такої послуги - можливість отримати виріб, який повністю відповідатиме вашим потребам, матиме оптимальну для вас висоту, ширину, довжину, показники жорсткості.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: