Як правильно вибрати жорсткість матраца

Зміст статті:

Як правильно вибрати жорсткість матраца

Серед основних характеристик будь-якого матраца особливо виділяється його твердість чи жорсткість. Як підібрати матрац по жорсткості? Це один з основних критеріїв, на який слід звернути увагу при виборі ідеального матраца.

Насправді універсального правила вибору жорсткості матраца не існує – хтось вибирає більш жорсткий варіант, хтось – м'якший. У чому різниця між окремими показниками твердості і що слід враховувати при остаточному виборі?

Класифікація матраців по жорсткості

Зазвичай ми купуємо матрац як мінімум на кілька років, тому ретельно вибираємо з багатьох доступних варіантів, навіть якщо вони стоять дуже дорого. Отже, як вибрати матрац за його жорсткістю? Слід відразу ж зазначити, що м'який матрац однозначно кращий за жорсткий або навпаки.

У кожного з нас різні відчуття та різні вимоги до місця для сну. Найголовніше, що жорсткий матрац для хребта адаптується до окремих частин тіла і насамперед підтримує хребет, щоб під час сну він залишався у природному вигині.

Жорсткість матраца - як вибрати? Що стосується жорсткості матраца загалом можна сказати таке:

  • Чоловікам більше подобаються жорсткіші матраци, а жінки частіше вибирають м'якіші варіанти.
  • Аналогічним чином, важчим людям слід вибирати жорсткіші матраци (пружинні або безпружинні), щоб підтримувати хребет у природному становищі.
  • Для дітей вибирайте матраци середньої жорсткості. Тіло дитини «тоне» у надто м'якому матраці, що може бути шкідливим для розвитку його кісток, суглобів та хребта.

Жорсткість матраца 1 2 3 4 5 - що це означає?

Жорсткість матраца 1 2 3 4 5 що це означає

Загальна шкала жорсткості матраца описує та характеризує вироби за значеннями від 1 до 5, де:

  • 1 – дуже м'який;
  • 2 – м'який;
  • 3 – середньої жорсткості;
  • 4 – жорсткий;
  • 5 – дуже жорсткий.

Таблиця жорсткості матраців також враховує вироби з різними параметрами твердості – з одного боку матрац може бути м'яким, а з іншого – максимально твердим. Якщо ви відчуваєте, що вам потрібен міцніший/м'якший сон, просто переверніть такий матрац.\

Таблиця жорсткості матраців за вагою та зростом дозволяє підібрати варіанти з урахуванням потреб кожного з членів вашої родини. Кожен із них завжди може повернути матрац на той бік, який йому більше підходить.

Жорсткість матраца 2 і 1

Це буде неймовірно комфортно, тому що ви огорнете ним, як хмарою. Дуже м'які матраци витримують щоденні навантаження та водночас забезпечують стабільну підтримку хребта. Вони часто комплектуються зовнішнім шаром з ефектом охолодження, що мінімізує відчуття перегріву в нічний час.

Цей матрац оцінять усі, хто любить спати на боці. Також люди з болями в суглобах, на яких може чинитися занадто сильний тиск через жорсткіший матрац. Проте надто м'який матрац не зовсім підійде людям похилого віку, у яких можуть виникнути проблеми з ним.

Пружинні та безпружинні матраци середньої жорсткості 3

Пружинні та безпружинні матраци середньої жорсткості

Найпопулярніший тип матрацу, що продається це матрац універсальної жорсткості, що відповідає найбільшій кількості покупців. Якщо ви вибираєте новий матрац, на залежним або незалежному пружинному блоці, завжди починайте з матраца середньої жорсткості і поступово збільшуйте або зменшуйте його жорсткість.

Матрас середньої жорсткості забезпечує стійку підтримку хребта, а також справжній комфорт – він м'яко обіймає плечі та стегна, тому ви можете спокійно спати, не побоюючись відчути десь неприємний тиск.

Жорсткий матрац 4 класу

Жорсткість матраца 4 - найулюбленіший варіант моделі серед чоловіків. Гарантує відмінну підтримку тіла та хребта, а також комфорт для всіх, хто любить лежати на більш твердій поверхні. Коли ви встаєте, вам легше спертися на матрац, тому що ви не втопитеся в ньому. Крім того, більшість твердих матраців 4 класу мають більшу несучу здатність.

Дуже жорсткий матрац 5 класу

Подібна жорсткість матраца забезпечує відмінну підтримку хребта, а також полегшує вставання з ліжка. Ми рекомендуємо людям з великою вагою: деякі з таких матраців легко витримують навантаження до 200 кг.

Якщо ви купуєте такий матрац через обмеження по вазі, але він для вас занадто жорсткий, зверніть увагу на найкращі наматрацники, які легко зроблять поверхню м'якшою. Кому підійде дуже твердий матрац? Всім, хто має зайву масу тіла, а також тим, хто вважає за краще спати на твердій поверхні на спині або на животі.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
ПІБ
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту:

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим.
Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie.