5 правил літньої гігієни сну

Зміст статті:

5 правил літньої гігієни сну

Підвищення температури повітря з настанням літа нерідко провокує порушення сну. Але не всі замислюються, що для ефективного нічного відпочинку мало домогтися легкої прохолоди за допомогою вентилятора чи кондиціонера. Літня гігієна для здорового сну — це цілий комплекс заходів та засобів, серед яких ортопедичний матрац та створення атмосфери, що сприяє швидкому засипанню.

1. Спати на якісному ортопедичному матраці

Ортопедичні матраци дбають не тільки про комфорт сну, а й про те, щоб хребет перебував в анатомічно правильному положенні. Можна вибрати серед популярних атрибутів:

  • Матраци із пружинним блоком. Пружні елементи можуть бути залежними або незалежними. Оптимальний варіант — матрац з автономними пружинами.
  • Безпружинні матраци — підходящий вибір для тих, хто воліє безшумні спальні атрибути. Безпружинний матрац відрізняється максимальним експлуатаційним терміном.
  • Тонкі матраци на диван (міні-матраци топпери) — практичний аксесуар, що має властивість вирівнювати основу, на якій знаходиться.
  • Матраци з латексом. Безпружинні матраци ЕММ, усередині яких знаходиться піна з ефектом пам'яті, виготовлена з натурального латексу, — ідеальний компонент підтримки гігієни сну. Піна такої продукції перфорована і має властивість вологовідведення.

Офіційний сайт ЕММ пропонує матраци за найприємнішими цінами, тому легко знайти обновку на будь-який бюджет.

2. Придбати кілька комплектів дихальної постільної білизни

Придбати кілька комплектів дихальної постільної білизни

На літо і в цілому краще купувати постільну білизну, пошиту з натуральних тканин: бавовни або льону. Такі матеріали забезпечують циркуляцію повітря та гарантують ефективне відведення вологи. Тобто спальне місце не буде зволожене, навіть якщо вам дуже жарко.

Намагаєтеся зрозуміти, що робити, щоб добре спати? Уникайте синтетичного текстилю, який активує потовиділення, не даючи дихати шкірі.

3. Забезпечити циркуляцію повітря

Гігієна сну влітку передбачає постійний приплив свіжого повітря. Цього можна досягти з відкритим вікном. Ви можете залишити його в режимі провітрювання, перш ніж лягти спати.

4. Вимикати девайси на час нічного відпочинку

Забезпечити циркуляцію повітря

Смартфон, планшет, ноутбук та телевізор випромінюють синє світло, що пригнічує синтез мелатоніну — гормону, що сприяє сну. Це може спровокувати порушення сну.

Якщо не знаєте, як добре спати, обов'язково відкладайте звичні для вас гаджети за годину до того, як лягти на зручний матрац ЕММ.  Не засинайте під увімкнений серіал. У літню пору цього правила особливо важливо дотримуватися, адже світловий день триває особливо довго.

5. Повісити штори блекаут

Перебування в темряві допомагає організму виробляти мелатонін. Щільні штори допоможуть настроїтись на сон, якщо у дворі світить ліхтар. Вранці ці текстильні атрибути запобігають передчасному пробудженню, щоб сон був справді якісний та оптимально тривалий.

Дотримуючись цих нескладних правил гігієни сну, можна з комфортом відпочивати навіть у найзадушніші літні ночі, а на ранок прокидатися повним бадьорості та гарного настрою.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг

Оберіть мову сайту: